Blackhawski nastavljaju pobjeđivati

NHL liga

Blackhawski nastavljaju pobjeđivati

Edmir Škorić

Hokejaši Chicago Blackhawksa nemaju poraz u regularnom dijelu utakmice ove sezone. Upisali su devetu pobjedu u 11. utakmici.

Blachawksi su slavili na gostovanju kod Phoenixa rezultatom 6:2. Još jednom je briljirao Patrick Kane sa dva gola i asistencijom, dok su po gol i asistenciju upisali Viktor Stalberg, Jonathan Toews i Bryan bickell. Strijelac je bio i Dave Bolland. 

 

U debiju 20-godišnjeg češkog golmana Petra Mrazeka Detroit Red Wingsi su slavili kod St. Louisa sa 5:1. Mrazek je skupio 26 odbrana. Ovo je za St. Louis bio treći uzastopni poraz u regularnom dijelu susreta, a to im se posljednji put dogodilo početkom 2011. godine. 

 

Za Red Wingse su prve golove u sezoni postigli Daniel Cleary, Jakub Kindl i Cory Emmerton, dok su se u strijelce upisivali i Damien Brunner i Valtteri Fippula.

 

Pittsburgh Penguinsi su pred svojom publikom, rezultatom 5:2, savladali Washington Capitalse. Sidney Crosby je jednom pogodio i asistirao. Jevgenij Malkin je pored gola imao i dvije asistencije, a zabijali su i Pascal Dupuis, James Neal i Matt Cooke.

 

Njujorški okršaj pripao je Rangersima, koji su u Madison Square Gardenu s 4:1 bili bolji od Islandersa. Dva gola postigao je 19-godišnji J.T. Miller. I Marian Gaborik, te Ryan McDonagh su  zabijali. Austrijski napadač Thomas Vanek je s dva gola bio junak 5:4 pobjede Buffala nad Montrealom. Postigao je drugi pogodak dvije sekunde prije kraja za produžetke. Za Montreal ej dva gola postigao Tomaš Plekanec.

 

NHL liga, četvrtak:

Columbus - Calgary 3-4. produžetak

New Jersey - Tampa Bay 4-2

NY Rangers - NY Islanders 4-1

Pittsburgh - Washington 5-2

Buffalo - Montreal 5-4, penali

Philadelphia - Florida 2-3, penali

Ottawa - Carolina 2-3, produžetak

Nashville - Los Angeles 3-0

Minnesota - Vancouver 1-4

St. Louis - Detroit 1-5

Winnipeg - Toronto 2-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti