Bob reprezentacija Jamajke stigla u Soči bez opreme

Bob reprezentacija Jamajke stigla u Soči bez opreme

Bob tim iz Jamajke našao se u velikim problemima i prije ngo su počele Olimpijske igre u ruskom gradu Sočiju. 

"Ovo je vrlo frustrirajući početak Igara. Taman smo sakupili sredstva da dođemo i onda se ovo dešava", rekao je pilot tima Vinston Watts nakon što Jamajčani nisu mogli odraditi trening jer su izgubili opremu. 

Wats je izrazio nadu da će njihova oprema uskoro stići, a ukoliko se to ne desi rekao je da će posuditi opremu od neke reprezentacije.  S njim u sastavu se nalazi još Marwin Dixon. 

Ovo je već drugi problem s kojim su se Jamajčani susreli. Naime, već su zakasnili na let iz Moskve do Sočija pošto je njihov avion iz New Yorka kasnio zbog vremenskih neprilika. 

Prvi put se bob tim Jamajke pojavio u Calgaryju 1988., a zadnji put su nastupili u Salt Lake Cityju 2002. godine. O njihovim avanturama je čak snimljen i jedan film.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.