Boston ponovo na vrhu
Boston Bruinsi ponovo su na vrhu lige

NHL sezona

Boston ponovo na vrhu

Boston Bruinsi ponovo su zaposjeli vrh NHL-a nakon što su pobjedom nad  Senatorsima pobjegli San Joseu i Detroitu. Sharksi i Wingsi sami su krivi za ovakav rasplet događaja jer su poraženi od St. Louisa, odnosno Calgaryja.

Poraz su doživjeli i «pingvini» koji su nakon penala savladani od Columbusa.
Boston je već na startu meča sa Ottawon postigla tri gola (Ward, Axelsson i Kessel) čime je sve bilo jasno. Senatorski su nešto kasnije zaprijetili, ali nisu uspjeli ugroziti sigurnu pobjedu.

Detroit je prokockao vodstvo od 4:1 u drugom periodu. Gosti su prekorenuli na 5:4, ali je u zadnjem napadu Cleary izjednačio. Jokinen je u posljednjoj seriji penala donio veliko slavlje Flamesima.

«Ajkule» su takođe vodile, doduše ne kao Detroit, ali su imale 1:0 protiv St. Louisa. Bilo je to sve što su uradile jer su McDonald, Boyes i Jackman domaćinu donijeli važnu pobjedu u borbi za doigravanje.

Rezultati
Boston - Ottawa 5:3, Buffalo - Florida 3:1, New Jersey - Phoenix 5:2, Columbus - Pittsburgh 4:3 (pen.), Detroit - Calgary 5:6 (pen.), Toronto - Tampa Bay 1:4, Montreal - NV Islanders 2:3 (p.), Nashville - NY Rangers 2:4, St. Louis - San Jose 3:1, Dallas - Carolina 3:2, Colorado - Minnesota 2:1 (pen.), Edmonton - Atlanta 3:4 (p.), Philadelphia - Washington 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.