Boston prekinuo niz poraza
Bruinsi prekinuli seriju poraza

NHL sezona

Boston prekinuo niz poraza

Ekipa Bostona nakon četiri poraza upisala je pobjedu. Bruinsi su savladali Carolinu sa 5:1 i tako se vratili na kolosjek na kojem su do prije 15-tak dana. Hurricanesi su rival koji definitivno ne leži Bostonu, no tako nije bilo ovaj put.

Ipak, kada je Carolina povela preko Cullena činilo se kako će se Bruinsi opet pokliznuti. Tada je uslijedila serija od čak 5 golova sastava koju je započeo Wheeler, nastavili Hnidy, Krejci i Kobasew, a zaključio Bergeron.
Da je NHL jedna od najkvalitetnijih liga u kojoj svako može dobiti svakoga pokazala je i utakmica između Floride i New Jerseya. Iako su Devilsi ostvarili sjajan niz od čak sedam uzastopnih gostujućih susreta, Pantersi su ih deklasirali rezultatom 4:0. Strijelci su bili Weiss, Žednik, Horton i Stillman.
Iz ovog kola treba izdvojiti trijumf San Jose Sharksa nad Edmontonom (4:2), uz dva gola Marleaua.

Rezultati
Carolina - Boston 1:5, Toronto - Buffalo 1:4, Tampa Bay - Chicago 3:5, Florida - New Jersey 4:0, Colorado - Ottawa 3:2 (p.), Calgary - Vancouver 3:4 (pen.), San Jose - Edmonton 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti