Boston u šoku: Blackhawksi za 17 sekundi do preokreta

Chicagu Stanley Cup

Boston u šoku: Blackhawksi za 17 sekundi do preokreta

Adnan Beganović

Hokejaši Chicago Blackhawksa po peti put u historiji su osvojili Stanley Cup. Naime, sinoć su Blackhawksi u Bostonu bili bolji od Bruinsa (3:2), te su tako u finalnoj seriji slavili sa ukupnih 4:2.

Sinoćnji susret pokazao je zašto je hokej ustvari jedan od najzanimljivijih sportova. Naime, Bruinsi su 76 sekundi prije kraja imali prednost od 2:1, no ipak su poraženi.

Domaći su bolje ušli u susret i u prvoj trećini su preko Chrisa Kellyja poveli sa 1:0. U drugoj trećini izjednačio je Jonathan Toews, da bi osam minuta prije kraja Milan Lucic donio novo vodstvo Bruinsima.

I kada su svi mislili da će sedma utakmica odlučivati o prvaku, Blackhawksi za samo 17 sekundi preko Bryana Bickella i Dave Bollanda stižu do velikog preokreta.

NHL finale, šesta utakmica:

Boston – Chicago 2:3

Chicago je dobio seriju s 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.