Bourqueu 20 miliona za šest godina

NHL vijesti

Bourqueu 20 miliona za šest godina

Calgary Flamesi su potpisali produženje ugovora s lijevim krilom Reneom Bourqueom do 2014. godine, prema kojem će ovaj sjajni napadač zaraditi 20 miliona dolara.

28-godišnji napadač je u Calgary stigao prije dvije godine iz Chicaga, a već u svojoj prvoj sezoni je postigao 21 pogodak, što mu je bio rekord karijere. Ove godine je upisao 41 poen (18 golova, 23 asistencije), što je natjeralo čelnike kluba da mu ponude novi, unosniji ugovor.

Kada je stigao prije dvije godine iz Blackhawksa Bourque je potpisao ugovor na četiri godine koji mu je isticao 2012. godine, a sada je dobio novi ugovor, koji ga za Flamese veže do 2014. godine.

U karijeri je skupio 280 nastupa u NHL-u,  u kojima je upisao 156 poena (72 gola, 84 asistencije). Igrao je na Univerzitetu Winsconsin odakle je stigao u Chicago, a onda prešao u Calgary.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.