Branković 14. u Chanchunu

Branković 14. u Chanchunu

Edin Branković, seniroski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short-track), nastupio je na takmičenju Svjetskog kupa u Chanchunu (Kina).

U konkurenciji najboljih klizača iz 22 zemlje, Branković je na 1.500 m uspio izboriti polufinale i na kraju osvojiti 14. mjesto, što je ujedno i najbolji rezultat u historiji short-tracka u BiH.

Bh. reprezentativac nastupio je u konkurenciji takmičara koji su bili učesnici ZOI-ja u Vancouveru, a bio je jedan od najmlađih učesnika.

Naredna utrka Svjetskog kupa na rasporedu je od 10. do 12. decembra u Pekingu, gdje se također očekuje nastup bh. reprezentativca, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.