Branković 26. na juniorskom SP

Bh. takmičar nastupio u Kanadi

Branković 26. na juniorskom SP

Edin Branković, reprezentativac BiH u brzom klizanju i član Klizačkog kluba Bosna iz Sarajeva zauzeo je 26. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je od 9. do 11. januara 2009. godine u Kanadi.

U konkurenciji 66 takmičara iz 29 zemalja Branković je ostvario lijep uspjeh, a ako bi se računao samo učinak brzoklizača iz Evrope onda bi naš predstavnik u konkurenciji njih 38 zauzeo odlično 11. mjesto.

Da nije napravio grešku u finišu Edin bi sigurno bio još bolje plasiran, no za svoj rezultat svakako zaslužuje sve čestitike.
Branković je nakon Svjetskog juniorskog prvenstva u Kanadi odmah otputovao za Torino (Italija) gdje će od 16. do 18. januara učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.