Branković i Bašić solidni na EP

Branković i Bašić solidni na EP

A. Beganović

Edin Branković i Nihad Bašić, reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short-track), nastupili su od 14. do 16. januara na Evropskom seniorskom šampionatu u brzom klizanju na kratke staze u Heerenveenu (Holandija).

U konkurenciji 45 najboljih brzoklizača Evrope, Edin Branković je u trci na 1.500 metara zauzeo 15. mjesto, dok je  na 1.000 metara bio 21. Iako je ostvario peto vrijeme utrke nije nastupio u završnici jer je njegova grupa bila najjača, a iz grupe idu po dvojica u finale, saopšteno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Nihad Bašić je imao solidan nastup na svom prvom velikom takmičenju. Na utrci 1.500 metara bio je 35., na 500 metara zauzeo je 36. mjesto, dok je na dionici od 1.000 metara bio 34. s desetim vremenom utrke. Na sve tri dionice je oborio lični rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.