Branković opravdao očekivanja na EP

Solidni rezultati za našeg reprezentativca

Branković opravdao očekivanja na EP

A. Beganović

Edin Branković, reprezentativac BiH u brzom klizanju i član Klizačkog kluba Bosna, ostvario je zapažene rezultate na Evropskom seniorskom prvenstvu u Dresdenu.

U konkurenciji 70 najboljih evropskih klizača iz 23 zemlje bh. reprezentativac je četiri puta obarao državne rekorde na 500, 1.000 i 1.500 m.

Prvog takmičarskog dana u utrci na 1.500 m Branković je osvojio 13. mjesto i dva puta obarao državni rekord (u četvrtfinalu i polufinalu) koji sada iznosi 2.16,616.

Drugog dana prvenstva Branković je na 500 m postavio  rekord BiH (44,073) i osvojio 15. mjesto.

Bosanskohercegovački reprezentativac je oborio državni rekord i na 1.000 m ostvarivši peti rezultat na prvenstvu. U ovoj utrci nedostajale su mu dvije stotinke da uđe u finale, saopšteno je iz Klizačkog kluba Bosna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.