Branković popravio državni rekord
Branković u odličnoj formi

Odličan nastup bh. brzoklizača

Branković popravio državni rekord

Edin Branković, juniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju, član Klizačkog kluba Bosna (Saarjevo), postavio je novi rekord BiH u disciplini na 1.000 metara.

Branković je ovaj rezultat ostvario na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje se održalo u Beču (Austrija), a sa vremenom 1:30.426 sekundi naš brzoklizač je za 1.3 sekunde popravio vlastiti rekord postavljen 16. februara u Dresdenu (Njemačka).

U konkurenciji 57 takmičara koji su nastupili na najvećem svjetskom takmičenju iz čak 32 zemlje Branković je u konačnom poretku zauzeo odlično 32. mjesto, a ovaj rezultat još više dobija na značaju ako se zna da je mladi brzoklizač još uvijek junior.

Novim bh. rekordom Branković se približio ispunjavanju norme za odlazak na Zimske olimpijske igre u Vancouveru 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti