Brankoviću 18. mjesto na EP

EP u brzom klizanju u Torinu

Brankoviću 18. mjesto na EP

Reprezentativac BiH u brzom klizanju i član Klizačkog kluba Bosna, Edin Branković, na Evropskom seniorskom prvenstvu u brzom klizanju u Torinu ostvario je zapažene rezultate.

Nakon što je u trci na 500 metara sa državnim rekordom BiH ušao među 30 najboljih, a na 1.500 zauzeo 24. mjesto u konkurenciji 46 takmičara, Branković je najbolji nastup imao u trci na 1.000 metara.

Član sarajevske Bosne uspio je oboriti rekord BiH te se plasirati na 18. mjesto u konkurenciji 46 klizača iz 25 zemalja.
Branković je na seniorskom EP nastupio kao junior, a zahvaljujući izdanju u Torinu dobio je povoljne ponude Međunarodne klizačku unije (ISU) za učešće na takmičenjima Svjetskog kupa u Sofiji i Drezdenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti