Brankoviću poziv za Svjetski kup
Branković uskoro i na trkama Svjetskog kupa

Nakon dobrog nastupa na EP

Brankoviću poziv za Svjetski kup

Edin Branković, naš najbolji brzoklizač, dobio je ponudu Međunarodne klizačke unije za nastup na takmičenjima Svjetskog kupa koja će se održati u bugarskoj Sofiji i njemačkom Drezdenu.

Ovo lijepo priznanje Branković je zaslužio odličnim nastupima na nedavno završenom seniorskom Evropskom prvenstvu u Torinu na kojem je kao junior oborio dva rekorda BiH.

Podsjetimo, bh. reprezentativac na EP je nastupio u konkurenciji 46 klizača iz 25 zemalja gdje je bio ubjedljivo najmlađi takmičar. Osvojio je 18. mjesto na 1.000 metara uz lični i državni rekord naše zemlje, a novo najbolje vrijeme BiH postavio je i u disciplini na 500 metara.
U trci na 1.500 metara zauzeo je 24. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.