Bruinsi pali u Washungtonu
Boston je morao "pasti"

NHL sezona

Bruinsi pali u Washungtonu

Svakoj seriji mora doći kraj, a noćas se to dogodilo i ekipi Boston Bruinsa koja je zaustavljena u Washingtonu.

Da su odlučni u namjeri da pokažu da mogu savladati sastav koji je dobio 14 od zadnjih 16 mečeva, Capitalsi su pokazali u 4. minutu kada su preko Backstroma poveli sa 1:0. Nakon što je Giroux povisio na 2:0 bilo je jasno da će gosti imati težak zadatak da se vrate u igru. Sve što su Bruinsi uspjeli uraditi do kraja je postizanje počasnog gola (Lucic), a konačnih 3:1 postavio je Rus Ovečkin, svojim 15. pogotkom sezone.
Vrlo uzbudljivo bilo je u duelu Detroita i Calgaryja. Red Wingsi su nakon prvog perioda gubili od Flamesa sa 0:2 (Conroy, Langkow) i bili su na pragu poraza. Slično je bilo i u nastavku jer su obje ekipe postigle po jedan gol (Filppula - Moss) pa je Calgary ponovo ima dva gola viška (3:1). No, pogocima Zetterberga i Rafalskog “crvena krila” su se po ko zna koji put uspjeli vratiti, a u produžetku je Lidstrom zapečatio sudbinu gostiju.

Rezultati
Buffalo - Tampa Bay 4:2, New Jersey - Pittsburgh 4:1, Washington - Boston 3:1, Atlanta - NY Rangers 2:3 (p.), Detroit - Calgary 4:3 (p.), Chicago - Ottawa 2:0, Dallas - Phoenix 3:5, Anaheim - St. Louis 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.