Bruinsi poveli s 2:0, Senatorsi smanjili zaostatak

NHL, doigravanje

Bruinsi poveli s 2:0, Senatorsi smanjili zaostatak

Edmir Škorić

Hokejaši Bostona ponovo su savladali New York Rangerse i poveli s 2:0 u seriji u polufinalu Istočne konferencije NHL lige.

Boston je 5:2 savladao Rangerse u TD Gardenu. Dva puta je vodio domaćin, dva puta se gost uspješno vraćao. Callahan je izjednačio na 1:1 nakon što je Krug doveo Bruinse u vodstvo. 

Campbell je nakon dvije minute u 24 sekunde igre u drugoj trećini zabio za 2:1, Nash nepunu minutu kasnije donio novo poravnanje. Ipak, Boychuk je do kraja treće dionice zabio za novu prednost Bruinsa.

Pobjedu su im ovjerili Marchand i Lučić pogocima u trećoj trećini za konačnih 5:2. Treba kazati da je Tuukka Rask imao 35 odbrana na golu Bostona. U utorak se igra treća utakmica u seriji i to u New Yorku.

Ottawa je smanjila protiv Pittsburgha na 2:1. Senatorsi su u noći s nedjelje na ponedjeljak slavili nakon produžetaka s 2:1. Prvi pogodak na utakmici postignut je tek u 19. minuti druge trećine, a Kennedy je bio strijelac za Penguinse. Alfredsson u situaciji kada Senatorsi imaju igrača više na letu zabija za 1:1 u 20. minuti  posljednje trećine.

U produžetku je domaćinu trijumf donio Greening. Četvrta utakmica igra se u Ottawi. 

NHL doigravanje, konferencijski polufinale:

Istočna konferencija

Boston - New York 5-2

Boston vodi s 2-0 u seriji

Ottawa - Pittsburgh 2-1, produžetak

Pittsburgh vodi s 2-1 u seriji

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.