Bruinsi slavili u Chicagu i izjednačili seriju

NHL, finale

Bruinsi slavili u Chicagu i izjednačili seriju

Edmir Škorić

Hokejaši Bostona uspjeli su izjednačiti seriju u velikom finalu NHL-a protiv Chicaga. Bruinsi su slavili nakon produžetka.

Baš kao i u prvoj utakmici finala koja je odigrana u Chicagu, ni večeras nije bio poznat pobjednik nakon 60 regularnih minuta igre. No, za razliku od te utakmice, kada je pobjednik odlučen nakon tri produžetka, večeras se igrao "samo" jedan produžetak.

Utakmicu je u korist Bostona riješio Daniel Paille. Blackhawksi su u prvoj trećini uspjeli uputiti čak 19 udaraca prema golu gostiju, ali samo je onaj Patricka Sharpa završio u golu Tuukke Raska.

U drugoj dionici je izjednačio Chris Kelly na asistenciju Paillea, koji je u produžetku zabio za slavlje Bruinsa, koji su tako seriju izjednačili na 1:1. 

Serija se seli u Boston, gdje će se odigrati dvije naredne utakmice (ponedjeljak i srijeda).

NHL finale:
Chicago - Boston 1:2, produžetak (serija je izjednačena na 1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti