Bruinsi teško protiv Senatorsa
Boston Bruinsi u odličnoj formi

NHL sezona

Bruinsi teško protiv Senatorsa

Teže od očekivanog Boston Bruinsi su došli do pobjede nad Ottawom. Susret je odlučen tek nakon izvođenja penala jer je u regularnom dijelu bilo 3:3. Strijelac iz kaznenog udarca bio je Axelsson čime su dva boda pripala Bostonu.

Bruinsi su bolje odigrali prva dva perioda nakon kojih je na semaforu stajalo 2:1 (Wheeler, Chara - Foligno), ali su se Senatorsi u odlučujućoj trećini vratili (Alfredsson, Spezza) čime su pokazali da imaju kvalitet da pariraju i najjačim sastavima.
Islandersi su nadigrali Pantherse sa 3:2, iako su cijeli treći period hokejaši Floride pokušavali probiti odbranu Njujorčana. Meč je praktično riješen u prvom periodu u kojem su Bouwmeester i Skrastins svom timu osigurali dvocifrenu prednost. Za Islanderse je pogodio još Zednik, a za „pantere“ su strijelci bili Bailey i Hunter.
Dva boda osvojili su Edmonton Oilers u duelu sa St. Louisom (2:1). Prilikom izvođenja kaznenih udaraca Robert Nilsson i Sam Gagner pogodili su Oilerse, dok je Dwayne Roloson bio jedini uspješan za St. Louis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.