Buffalo iznenadio San Jose, Dallas slavio u Bostonu

NHL

Buffalo iznenadio San Jose, Dallas slavio u Bostonu

Edmir Škorić

U utorak navečer odigrano je devet susreta u najjačoj hokejšakoj ligi na svijetu (NHL).

Buffalo je iznenadio u San Joseu pobijedivši s 5:4. Ovo je Buffalu bila tek treća pobjeda nakon 17 odigranih utakmica. U četvrtoj seriji raspucavanja gol odluke postigao je Cory Hodgson. 

Ipak, najveće zasluge za osvojene bodove nosi golman Ryan Miller sa sjajnih 47 odbrana. 

Dallas je također slavio nakon pucanja kaznenih udaraca. U Bostonu je bilo 3:2. Druga je to uzastopna pobjda za Starse, a bivšim suigračima golove su postigli Tyler Seguin i Rick Peverley, koji su prošlog ljeta prešli u teksašku momčad iz Bostona.

Inače, do produžetka i kaznenih udaraca došlo je kada je Vermon Fiddler dvije i po minute prije kraja izjednačio na 2:2. 

Od devet je čak šest utakmica završeno u produžetku ili raspucavanja kaznenih udaraca. St. Louis je slavio kod Montreala s 3:2 nakon penala, Phoenix isto kod kuće protiv Vancouvera.  U produžetku su do trijumfa stigli Carolina i Edmonton protiv Philadelphije, odnosno Floride. U regularnom dijelu pobjede su uspjeli ostvariti Washington, Ottawa i Minnesota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti