Buffalo iznenadio Tampu, Carolina Nashville

Porazi najboljih ekipa lige

Buffalo iznenadio Tampu, Carolina Nashville

Teme:

Za iznenađenja večeri pobrinule su se najslabije ekipe Istoka Buffalo i Carolina.  Buffalo je na svom ledu skinuo skalp trenutno najboljoj ekipi lige Tampi.

Junak utakmice je svakako bio golman Sabresa Jhonas Enroth sa 26 odbrana. Prilikom izvođenja penala, Enroth je zaustavio udarce Ondreja Palata koji ga je savladao u regularnom toku i Ryana Callahana, dok su na drugoj strani golove postigli Cody Hodgson i Tyler Ennis. Predhodno se u strijelce upisao i Zemgus Girgensons u regularnom toku. Ovo je bila treća pobjeda Buffala u nizu.

Istim rezultatom, ali u regularnom toku Carolina je savladala treću ekipu Zapada, Nashville. Iskusni Cam Ward je bio odličan sa 32 odbrane. Jeff Skinner je uz gol dodao i asistenciju Victoru Rasku za drugi i pobjedu Hurricanesa 2:1.

Mreže Penguinsa i Kingsa su ostale netaknute u susretima protiv Devilsa i Bruinsa. Hokejaši New Jerseya nisu mogli savladati Marca Andrea Fleuryja koji je imao 29 odbrana, dok je Johnatan Quick imao dvije više kontra Bostona. Pittsburgh je slavio 1:0, LA Kingsi su nadigrali Boston 2:0.

Rezultati:
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 2:1
New York Islanders - Ottawa Senators 3:2 (produžetak)
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 1:0
Washington Capitals - Vancouver Canucks 3:4
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 2:1 (penali)
Detroit Red Wings - Florida Panthers 3:4
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 5:3
Calgary Flames - Arizona Coyotes 5:2
San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 2:1
Los Angeles Kings - Boston Bruins 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti