Bureković ponovo zlatni

Otvoreno prvenstvo BiH u umjetničkom klizanju

Bureković ponovo zlatni

Adnan Beganović

U sklopu manifestacije obilježavanja 26-godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu u  Olimpijskom kompleksu Zetra održano je 5. otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Na prvenstvu je učestvovalo 115 takmičara iz 6 zemalja.

Predstavnici BiH su ostvarili zavidne rezultate i pokazali veliki napredak. Naš junior Amel Bureković je ponovio svoj uspjeh od prošle godine, ponovo se okitivši zlatom, saopšteno je iz Klizačkog saveza BiH.

Među juniorkama je nastupila Daria Kordić osvojivši 11. mjesto, dok Naida Akšamija nije nastupala zbog povrede. Najuspješnije ove godine bile su naše najmlađe predstavnice (kategorija Cubs girls 2000 i 2001) Tara Michelle Gliha (5. mjesto), Neira Kiso (5. mjesto) i Alma Šehić (6. mjesto).

U kategoriji Debs girls 1996, zapažene nastupe imale su Arijana Tirak (6. mjesto), Lejla Šehić (7. mjesto), Umihana Šehbajraktarević (9. mjesto) i Kanita Čopra (10. mjesto), a u kategoriji Debs girls 1997 nastupile su Naida Kiso (8. mjesto), Ivana Malešić (9. mjesto) i Tamara Lukić (11. mjesto).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.