Bureković prvi u Beogradu

Umjetničko klizanje

Bureković prvi u Beogradu

Lijepe vijesti stižu iz Beograda gdje je Amel Bureković, takmičar sarajevske Bosne u konkurenciji juniora osvojio prvo mjesto na međunarodnom turniru u umjetničkom klizanju.
Bureković je nadmašio konkurenciju i sudijama nije bilo teško da mu dodijele najviše ocjene i prvu nagradu.

Dobar nastup imala je i mlada takmičarka (juniorka) Naida Akšamija, koja je bila 11. dok je Daria Kordić zauzela 12. mjesto.

Priznanje treba odati i najmlađim takmičarkama Bosne. U kategoriji “cubs girls” Alma Šehić je bila sedma, Neira Kiso 10-ta, a Tara Gliha plasirala se na 15. mjesto.
U konkurenciji 180 takmičara iz 25 klubova iz deset zemalja Bosna je u ukupnom plasmanu osvojila deseto mjesto i nova 32 boda sa kojima je znatno poboljšala položaj na rang listi najboljih klubova Evrope.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.