Canucksi se oprostili od doigravanja

NHL play off

Canucksi se oprostili od doigravanja

Najbolja momčad prvog dijela sezone i prvi nositelji Zapadne konferencije američko-kanadske hokejaške lige Vancouver Canucksi zaustavljeni su već na prvoj prepreci u lovu na Stanley Cup. 

Za razliku od Vancuvera, još jedan favorit za naslov Boston preživio je sinoćnju utakmicu. Bruinsi, drugi nositelji Istoka i prošlogodišnji prvaci, u produžetku su svladali domaći Washington 4:3 i izborili sedmu odlučujuću utakmicu, koja se igra u srijedu u Bostonu. 

 

Plasman u polufinale Istoka izborili su Philadelphia Flyersi, koji su na svom terenu sinoć bili bolji od Pittsburgh Penguinsa. Bilo je 5:1 za Flyersi koji su dobili seriju rezultatom 4:1 i prošli dalje. 

 

ISTOČNA KONFERENCIJA: 

 

Philadelphia Flyers (5) - Pittsburgh Penguins (4) 5:1 

(Philadelphia dobila seriju rezultatom 4:1) 

 

Washington Capitals (7) - Boston Bruins (2) 3:4 - produžetak 

(rezultat u seriji na četiri pobjede je izjednačen 3:3) 

 

ZAPADNA KONFERENCIJA: 

 

Vancouver Canucks (1) - Los Angeles Kings (8) 1:2 - produžetak

(Los Angeles dobio seriju rezultatom 4:1) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.