Capitalsi i Senatorsi na korak od konferencijskog finala

Washington i Ottawa slavili u uzbudljivim utakmicama

Capitalsi i Senatorsi na korak od konferencijskog finala

D. Rakanović

Hokejaši Washington Capitalsa savladali su Pittsburg Penguinse sa 4:2 i došli na korak od plasmana u konferencijsko finale NHL lige. 

U petoj utakmici serije u Verizon centru Washington je slavio nakon velikog preokreta u posljednjem periodu igre. 

Penguinsi su poveli pogotkom Hagelina u 11 minuti. Do kraja prvog perioda Capitalsi uspijevaju izjednačiti preko Burakovskyja koji je postigao pogodak pola minuta prije kraja perioda. 

Pittsburgh i u drugom periodu stiže do vodstva. Kessel je postigao pogodak za 2:1 u petoj minuti, iskoristivši prednost igrača više u polju. 

I onda u posljednjem periodu, Capitalsi prave totalni preokret. Prvo je u trećoj minuti Backstrom donio izjednačenje Capitalsima, da bi u osmoj minuti u razmaku od tridesetak sekundi postigli dva pogotka preko Kuznetsova i Ovechkina. 

Nešto ranije Ottawa Senatorsi savladali su New York Rangerse nakon produžetka sa 5:4 i poveli sa 3:2 u seriji. 

Rangersi su rano poveli sa dva gola prednosti. Precizni su bili Fast u petoj i Holden u šestoj minuti. Minut kasnije Stone smanjuje prednost Rangersa. U drugoj trećini Ottawa dolazi do preokreta nakon što su u devetoj minuti postigli dva pogotka preko Hoffmana i Pyattaa. Rangersi dolaze do izjednačenja preko McDonagha koji je postigao pogodak dva minuta prije kraja druge trećine. U trećoj trećini Rangersi ponovo dolaze do prednosti preko Veseya u 13. minuti. Ipak Senatorsi dolaze do izjednačenja preko Brassarda u 19. minuti i utakmica odlazi u produžetak. 

U dodatnom periodu bolje se snalazi Ottawa i golom Turrisa u sedmoj minuti dolazi do bitne pobjede i vodstva u seriji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti