Capitalsi na krilima Ovečkina
Alexandar Ovečkin, najbolji igrač Capitalsa

NHL sezona

Capitalsi na krilima Ovečkina

U tri meča NLH lige odigranih u noći sa nedjelje na ponedjeljak Washington Capitalsi su nadigrali slabašne Ottawa Senatorse, a pobjede su upisali Boston Bruinsi i Nashville Predatorsi, protiv Edmontona, odnosno Montreala.

Meč u kojem je palo 11 golova odigrali su Capitalsi i Senatorsi. Oba tima imala su svog junaka, Ovečkina - Alfredsona, koji su se utrkivali koji će postići gol više. Na kraju je Rus upisao tri, a Alfredson dva za nastavak niza Capitalsa. Odluka o pobjedniku pala je u drugom periodu u kojem su igrači Washingtona postigli četiri, a primili samo jedan gol. Tako je nakon dvije četvrtine na semaforu stajalo 6:2 što je značilo da je priča završena.

Nashville je nadigrao Edmonton sa 2:1. Prvi period protekao je bez golova, da bi u drugom Predatorsi poveli preko Dumonta. Sa 1:0 se ušlo u završnicu, a onda su u razmaku od samo dvije minute pala dva pogotka. Prvo je Erat udvostručio prednost Nashvillea, da bi neizvjesnost u meč vratio Hemskey. Do kraja susret nije bilo golova, iako su Oilersi izvršili veliki pritisak ka golu Predatorsa.
U trećem meču Boston je protiv Montreala ostvario novi trijumf. Bruinsi su slavili sa 3:1. Canadiensi su poveli preko Langa, ali je stvari na početak vratio Wideman. U naredne dvije četvrtine po jedan gol u mreži Montreala. Prvo je pogodio Thornton, a zatim Savard za konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.