Capitalsi nadigrali Penguinse
Ovečkin je ponovo odigrao odlično

NHL sezona

Capitalsi nadigrali Penguinse

Washington Capitalsi rutinskom igrom došli su do pobjede nad Pittsburgh Penguinsima. Gosti su se dobro držali samo u prvom periodu, ali su kasnije morali priznati poraz.

Capitalsi su poveli preko Ovečkina, ali se Pittsburgh vratio golom Talbota. No, sljedećem napadu Semin je ponovo doveo Capitalse u vodstvo. Na 3:1 povisio je Fedorov, a sve što su do kraja uradili gosti bilo je smanjenje na 3:2 (Gončar). Do kraja meča Morrison i Laich pobrinuli su se da trijumf bude ubjedljiv.

Boston je zaustavljen u Tampi što je još jedan dokaz da su Bruinsi u krizi. Iako su gosti bili mnogo bolji sastav o čemu svjedoči broj udaraca na gol (43:18) nisu uspjeli stići do bodova. Gol odluke je postigao Prospal koji je donio veliku pobjedu za Lightning.

Rezultati
Washington - Pittsburgh 5:2, Carolina - Colorado 5:2, Tampa Bay - Boston 4:3, Chicago - Minnesota 1:2, NY Rangers - Toronto 2:3 (p.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.