Capitalsi preskočili i Devilse

NHL sezona

Capitalsi preskočili i Devilse

Washington je nastavio sa pobjedama, a u noći sa utorka na srijedu “pali” su Devilsi, u jednom od najzanimljivijih mečeva večeri. Već nakon prvog perioda Capitalsi su pokazali ko je gazda na ledu.

Golovima Greena i Laicha stigli su do dvocifrene razlike. Devilsi su zaprijetili u nastavku (Rolston), ali je na scenu stupio Nylander koji je sa dva gola riješio sve dileme oko pobjednika.
Derbi začelja pripao je Kingsima. Ottawa je uputila duplo više udaraca na gol Los Angelesa, ali bez uspjeha. Gol odluke postigao je Handzus u trećem periodu.
Montreal je nadigrao Pittsburgh. Meč je riješen u drugoj četvrtini u kojoj su Canadiensi stigli do dva gola prednosti. “Pingvini” su poveli preklo Caputia, ali je tada uslijedila serija Monteala od 3:0 (Hamrlik, Higgins, Lapierre). Do kraja su oba tima postigla po gol (Kostitsyn, Malkin) za konačnih 4:2 za Canadiense.

Rezultati
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 2:4, New Jersey Devils - Washington Capitals 2:5, New York Islanders - Tampa Bay Lightning 3:1, Ottawa Senators - Los Angeles Kings 0:1, Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 4:2, Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3:4 (p.), Nashville Predators - Phoenix Coyotes 2:1, New York Rangers - Atlanta Thrashers 1:2 (pen.), Dallas Stars - Calgary Flames 3:1, Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 1:3, Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.