Capitalsima pripao Winter Classic

Savladali Chicago Blackhawkse

Capitalsima pripao Winter Classic

Hokejaši Washington Capitalsa su pobjednici ovogodišnjeg NHL Winter Classica. Oni su  pred 42,382 gledalaca na stadionu Nationals Park svladali Chicago Blackhawkse sa 3-2, a pobjednički gol postigao je bivši igrač Chicaga Troy Brouwer 12.9 sekundi prije kraja.

Domaći su odlično krenuli u susret, te su svoju bolju igru okrunili golovima Erica Fehra (7:01) i Alexa Ovechkina (11:58) za vodstvo 2-0. Patrick Sharp (13:36) je vrlo brzo smanjio na 2-1, da bi Brandon Saad (23:15) početkom druge trećine vratio sve na početak.

Rezultat se potom nije mijenjao sve do same završnice, a dvoboj je odlučila kontroverzna odluka sudija koji su 1:13 minuta prije kraja susreta isključili kapitena Chicaga Jonathana Toewsa zbog navodnog povlačenja. Domaći su iskoristili igrača više za gol koji je postigao Brouwer (59:47).

Inače, dvoboj u Washingtonu odigran je u odličnim uslovima za hokej na otvorenom, po hladnom, ali vedrom vremenu, a igrači su se potrudili da i hokej bude na vrhunskoj razini.

Ovo je druga pobjeda Washingtona i drugi poraz Chicaga u Winter Classicu. Capitalsi su 2011. godine savladali Pittsburgh Penguinse u gostima 3-1, dok su Blackhawksi poraženi na svom Wrigley Fieldu 2009. godine od Detroit Red Wingsa 4-6. Rekordnu posjetu smo imali prošle godine na Michigan Stadiumu gdje su Detroit i Toronto igrali pred 105,491 gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti