Češka u sjajnoj utakmici pobijedila Latviju

Druga pobjeda Švedske

Češka u sjajnoj utakmici pobijedila Latviju

U grupi C hokejaškog turnira na Zimskim olimpisjkim igrama danas su odigrane utakmice drugog kola. 

Odličnu utakmicu su odigrali Češka i Latvija, a na kraju je do prve pobjede na Olimpijskim igrama stigla Češka i to rezultatom 4:2. Latviju nije mogao spasiti ni fenomenalni golman Edgars Masalskis koji je imao čak 35 odbrana. 

Česi su golovima Martina Erata i Jaromira Jagra vodili 2:1 nakon prve trećine, a posoa su u drugoj trećini završili Jakub Voracek i Marek Zidlicky. Golove za Latviju postigli su Sprukts i Vasiljevs. 

U drugoj utakmici je Švedska sa 1:0 bila bolja od Švicarske. Gol odluke postigao je Daniel Alfredsson u posljednjem periodu. Utakmicu su obilježili golmani, Henrik Lundqvist je za Švedsku skupio 26, a Reto Berra 30 za Švicarsku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.