Četrdeset razloga za slavlje
Marian Hossa, jedan od najboljih igrača NHL-a

NHL sezona

Četrdeset razloga za slavlje

Marian Hossa, sjajni igrač Detroit Rerd Wingsa, u meču protiv Buffala (4:1) postigao je svoj 40. gol u sezoni, a novim porazom Sabresi su se našli miljama daleko od play-offa. Hossa je prije utakmice bio na brojci od 38, ali se pobrinuo da dođe do malog jubileja.

Osim Slovaka, mrežu Buffala u prepunoj HSBC Areni pogodili su Stuart i Lindstrom, dok je počasni gol za goste postigao Gaustad.

Kanadski derbi pripao je Senatorsima koji su slavili nad Canadiensima sa 3:2. Gosti su nakon drugog perioda vodili sa 2:1, ali su u trećoj dionici igrači Ottawe uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Campoli i dva puta Heatley pogodili su za domaće, dok su pločicu u mrežu Senatorsa ubacili  Kovalev i Dandenault. Montreal je ostao na sedmoj poziciji Istoka, iako se  mogao probiti naprijed dok je Ottawa odigrala jednu od najboljih utakmica u očajnoj sezoni.

U posljednjoj utakmici večeri Calgary Flames je nadigrao Los Angeles Kingse. Bilo je 4:1 za sastav koji je davno osigurao doigravanje. S druge strane, Kingsi nemaju nikakvih izgleda za play-off.

POREDAK
ZAPAD                              ISTOK
1. San Jose 115          1.  Boston       112
2. Detroit   111           2. Washington 104
3. Calgary  97             3. New Jersey 102
4. Chicago  96            4. Philadelphia 95
5. Vancouver 94          5. Carolina       95
6. Columbus 90          6. Pittsburgh    93
7. Anaheim 88            7. Montreal      92
8. Nashville 86            8. NY Rangers 89
………………………………………….
9. St. Louis 86            9. Florida         89
10. Minnesota 83      10. Buffalo        85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije