Charu ispituje policija

Poslije osvajnja Stanley Cupa

Charu ispituje policija

Zdeno Chara, kapiten Boston Bruinsa, prije dvije sedmice je podigao pehar Stanley Cupa, a sad ga čeka mnogo neprijatnija situacija.

Korpulentni Slovak će morati na razgovor sa policijom u Montrealu zbog incidenta koji se dogodio na utakmici sa Canadiensima 8. marta. Chara je tada žestoko udario Maxa Paciorettya koji je tom prilikom dobio potres mozga, a oštećen mu je i pršljen. Ian Lafreniere, glasnogovornik montrealške policije je izjavio da se nada da će Bruinsi biti kooperativni i usput je unajmio lokalnog advokata da bude posrednik. Pacioretty je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor i na Twitteru je saopštio da se nada da Chara neće biti kažnjeno gonjen i da je sve zaboravljeno, a da se on okreće budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti