Chicago prekinuo negativnu tradiciju protiv Anaheima

Washington u velikoj krizi

Chicago prekinuo negativnu tradiciju protiv Anaheima

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu sinoć su odigrane samo dvije utakmice, ali spektakla i uzbuđenja nije nedostajalo. 

Aktuelni prvak Chicago je u svom United Centru ugostio najbolju momčad lige Anaheim Duckse. Chicago je poražen od Ducksa u posljednjih pet međusobnih duela, pa je sinoć bila velika prilika za prekid loše tradicije. Predvođeni sjajnim Marianom Hossom Blackhawksi su u tome uspjeli. 

Reprezentativac Slovačke je Ducksima zabio dva pogotka, Kris Versteeg i Bryan Bickell su dodali po jedan, Corey Crawford je skupio 19 odbrana i to je bilo dovoljno za pobjedu Blackhawksa 4:2. Ryan Getzlaf i Kyle Palmieri su bili strijelci kod Ducksa. 

U drugoj sinoćnjoj utakmici Columbus je protiv Washingtona upisao petu uzastopnu pobjedu 5:1. Cam Atkinson je bio dvostruki strijelac, Sergej Bobrovsky je imao 26 odbrana, a James Wisniewski, Ryan Johansen i Mark Latestu su zabili po jedan pogodak za sigurnu pobjedu Blue Jacketsa. 

Washington se nalazi u lošoj situaciji. Ovo im je bio četvrti uzastopni poraz, a 11. u posljednjih 15 utakmica. Jedini pogodak za Capitalse postigao je John Carlson. Ostatak tima trenutno je totalno van forme. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti