Chicago preokrenuo seriju protiv St. Louisa

Anaheim poveo, Philadephia izjednačila

Chicago preokrenuo seriju protiv St. Louisa

U NHL-u sinoć su odigrane tri utakmice koje su ponudile fantastičan hokej kakav se i očekuje u doigravanju za prvaka u najjačoj svjetskoj ligi.

Aktuelni NHL prvaci Chicago Blackhawksi nakon što su izgubili prve dvije utakmice uspjeli su slaviti tri naredne i sada vode sa 3-2 u seriji protiv St. Louis Bluesa. Chicago je sinoć slavio u St. Louisu sa 3:2 nakon produžetka i poveo u seriji sa 3-2. 

Chicago je golovima Mariana Hosse i Bena Smitha dva puta vodio, ali je St. Louis preko TJ Oshieja i Alexa Pietrangela dva puta stizao rezultat. Jonathan Toews je u 8. minuti produžetka zabio za pobjedu Blackhawksa koji će imati priliku pred svojim navijačima u šestoj utakmici riješiti seriju u svoju korist. 

Anaheim je na domaćem ledu pregazio Dallas sa 6:2 i sada vodi sa 3-2 u seriji. Nakon propuštene utakmice zbog povrede uu sastav Ducksa vratio se najbolji igrač Ryan Getzlaf koji je još jednom pokazao koliko je bitan za ovu ekipu. 

Getzlaf je postigao jedan pogodak i dodao dvije asistencije čime je postao najbolji igrač Ducksa u historiji kada su u pitanju poeni u doigravanju. Getzlaf ima 66, dok je drugi Teemu Selanne sa 64. Corey Perry je također imao gol i dvije asistencije u sinoćnoj utakmici. 

Philadelphia je u svom Wells Fargo Centru savladala NY Rangerse sa 2:1 i poravnala seriju na 2-2. Steve Mason je u svojoj prvoj playoff pobjedi skupio 37 odbrana, dok su Matt Read i Jakub Voracek postigli pogotke za Flyerse nakon što su Rangersi poveli golom Dominica Moorea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.