Chicago u velikom stilu prošao kroz New Jersey

Još jedna velika utakmica Patricka Sharpa

Chicago u velikom stilu prošao kroz New Jersey

U četiri odigrane utakmice sinoćnjeg programa u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu favoriti su upisali očekivane pobjede. 

Patrick Sharp je u New Jerseyu pokazao da se nalazi u velikoj formi i da je u ovom trenutku bez sumnje jedan od najboljih hokejaša na svijetu. Napadač Chicaga postigao je tri gola u pobjedi svog tima u New Jerseyu 5:3. Bio je ovo drugi Sharpov hattrick u posljednjih pet utakmica, 25. gol ove sezone. 

Još jedan sjajni igrač odigrao je veliku utakmicu. Sidney Crosby je postigao 23. gol ove sezone i dodao dvije asistencije za pobjedu Pittsburgha protiv NY Rangersa 5:2, dok je Marc-Andre Fleury imao čak 33 odbrane. Jussi Jokinen i Chris Kunitz su dodali po dva gola za Pingvine. 

Ben Lovejoy je u karijeri postigao samo pet golova u 170 utakmica, ove sezone je u 40 utakmica postigao samo jedan, ali sinoć je imao razlog za slavlje. Dobitak kćerke proslavio je sa dva pogotka protiv Edmontona i bio je najzaslužniji za pobjedu Anaheima 5:2. 

Golman Tampa Baya Ben Bishop igra sezonu karijere. Sinoć je ponovo zaključao svoju mrežu, imao je 19 odbrana za pobjedu Tampe protiv Calgaryja 2:0, dok su rookieji Ondrej Palat i Nikita Kucherov bili strijelci pogodaka. 

Rezultati: 

New Jersey - Chicago 3:5

Pittsburgh - NY Rangers 5:2

Edmonton - Tampa Bay 0:2

Anaheim - Edmonton 5:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.