Columbus iznenadio Anaheim, Chicago siguran

NHL

Columbus iznenadio Anaheim, Chicago siguran

Teme:

U prvom minutu susreta Edmonton je na gostovanju kod Buffala poceo sa 1:0, a domaćin je do kraja prvog perioda preokrenuo na 2:1.

Ipak Edmonton u drugoj trećini dolazi do izjednačenja, a u trećoj i do trijumfa od 3:2. Ottawa je povela u Pittsburgh također u prvoj trećini, potom su domaći izjednačili, a golova u drugoj i trećoj trećini nije bilo. U produžetku je Neal donio pobjedu Pittsburghu.

Detroit je sa 2:0 bio uspješan domaćin protiv Vancouvera koji je promašio penal, dok je Colorado nakon produžetka došao do trijumfa na gostovanju kod New Jerseya rezultatom 2:1.

Columbus je iznenađujuće kao gost iznenadio Anaheim pobijedivši sa 4:2. Gosti su poveli sa 2:0, Anaheim je smanjio na 1:2, a potom su uslijedila još dva pogotka gostiju koji su na kraju slavili sa 4:2.

Chicago nije dozvolio iznenađenje pobijedivši sa 5:3 u gostima kod Los Angelesa, dok je najuvjerljivija bila Philadelphija koja je sa 5:2 protutnjala kroz San Jose.

NHL, rezultati:

Buffalo – Edmonton 2:3

Pitsburgh – Ottawa 2:1

Detroit – Vancouver 2:0

New Jersey – Colorado 1:2

Anaheim – Columbus 2:4

Los Angeles – Chicago 3:5

San Jose – Philadelphija 2:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije