Columbus srušio lidera
San Jose Sharksi zaustavljeni

NHL sezona

Columbus srušio lidera

Columbus je srušio lidera. San Jose Sharksi morali su priznati poraz Umbergeru i društvu koji su slavili nakon produžetaka (2:1).

Lider je imao više od igre i skoro duplo više udaraca na gol, ali mu to nije pomoglo. Ipak, preko Setoguchia su „ajkule“ povele sa 1:0. No, vrlo brzo Peca jer izjednačio i meč je otišao u produžetak.

Kada su se očekivali penali R.J. Umberger je pogodio na dodavanje Huseliusa. Razlog za nešto lošiju partiju Sharksa je veliki derbi koji igraju u Detroitu protiv aktuelnih prvaka, Red Wingsa.
Rangersi su slavili u Los Angelesu. Kingsi su bili odlični, ali su Njujorčani bili sretniji i spretniji. Kingsi su dobrio počeli jer je O'Sullivan pogodio za vodstvo. Gosti su izjednačili preko Drurya, a nakon što je dosuđen penal nesportske igre beka Kingsa i bacanja slomljene palice Rozsival je doveo Rangerse u vodstvo (2:1). Ipak, Brown je zabio na otvaranju zadnje trećine i rezultat je bio izjednačen (2:2).
Rangersi su navikli igrati produžetke i to su pokazali u Kaliforniji. Rozsival je svojim drugim golom riješio sve dileme oko pobjednika.

Rezultati
Buffalo - New Jersey 3:5, Columbus - San Jose 2:1 (p.), Minnesota - Calgary 2:3 (p.), Vancouver - Edmonton 4:2, Los Angeles - NY Rangers 2:3 (p.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.