Crosby neće u Njemačku

Kanada ipak bez Sida

Crosby neće u Njemačku

Najveća hokejaška zvijezda na planeti, Sidney Crosby, neće se priključiti reprezentaciji Kanade na SP koje se ovih dana odigrava u Njemačkoj. The Sid je odbacio svaku pomisao na takvu mogućnost.

Crosby je preksinoć sa Pittsburgh Penguinsima poražen u sedmoj utakmici polufinala Istoka od Montreala sa 5:2 i završio je sezonu u kojoj je odigrao svih  95 utakmica bez pauze, plus sedam utakmica na ZOI u Vancouveru gdje je golom u produžetku donio Kanadi zlatnu medalju protiv SAD-a.

U utakmici protiv Švicarske povrede su zadobili Steven Stamkos i Ryan Smyth, pa se vodstvo kanadske reprezentacije odlučilo pozvati Sida da se priključi nacionalnom timu u Njemačkoj. Ipak, od toga neće biti ništa. Crosby se odlučio odmoriti, jer je u posljednje skoro dvije godine imao samo dva mjeseca odmora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.