Crosby nosi olimpijsku baklju
Sidney Crosby je ponajveća zvijezda u Kanadi

NHL vijesti

Crosby nosi olimpijsku baklju

Jedna od najvećih  zvijezda NHL-a, igrač Pittsburgh Penguinesa, Sidney Crosby nosiće olimpijsku baklju kroz  svoj rodni Cole Harbor sljedećeg mjeseca na njenom putu do Vancouvera gdje će se od 12. do 28.februara sljedeće godine održati zimske Olimpijske igre.

Sidney Crosby će baklju pronijeti kroz svoj rodni grad Cole Harbor 18.novembra i donijeće je do Halifaxa. Pored njega baklju će nositit 12.000 ljudi, a među najpoznatijim sportistima biće bivši hokejaš Vancouvera Trevor Linden, košarkaš Phoenixa Steve Nash, te golfer Stephen Ames.

"Olimpijska baklja će proći kroz mnogo mjesta i kroz mnogo ruku, tako da je posebna privilegija biti dio toga",  rekao je Sidney Crosby koji će kao reprezentativac Kanade nastupiti na Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.