Crosby postavio novi rekord

Crosby postavio novi rekord

Najveća zvijezda NHL-a Sidney Crosby sinoć je postavio novi lični rekord po broju uzastopnih utakmica sa postignutim golom ili upisanom asistencijom.

Crosby je u sinoćnjem porazu njegovih Pittsburgh Penguinsa od NY Rangersa (1:4) pred kraj prve trećine asistirao Evgeniju Malkinu za gol, što mu je bila 20. uzastopna utakmica sa upisanim poenom.

Dosadašnji Sidov rekord bio je iz 2007. godine kada je u 19. uzastopnih utakmica postigao gol ili upisao asistenciju. Međutim, to njegovim Penguinsima nije pomoglo protiv odličnih Rangersa.

Pittsburhu je ovo bio drugi uzastopni poraz nakon što su prije toga upisali 12 uzastopnih pobjeda. U posljednjih 11 utakmica Pittsburgh je protiv Rangersa imao skor 11-0-9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.