Crosby se trijumfalno vratio
Sidney Crosby u vrhunskoj formi

NHL sezona

Crosby se trijumfalno vratio

Navijači “pingvina” ne bi imali ništa protiv da Sidney Crosby svake sezone propusti All-Star susret, a da se onda vrati u velikom stilu i svom timu osigura trijumf.
Upravo se nešto slično dogodilo u utakmici protiv Rangersa koju je Crosby odigrao vrhunski.
Rangersi su dobro otvorili meč i preko Žerdeva stigli su do 1:0. No, stvari na početak vratio je Sykora.
Nakon što se u drugom periodu mreže nisu tresle, odluka je pala u trećoj dionici. Prvo je zabio Staal za 2:1, da bi nakon dvije asistencije Crosbyja na semaforu stajalo 4:1, sa strijelci su bili Letang i Sykora kojem je to bio drugi gol. Kada je mlađi Staal smanjio rezultat na 4:2 činilo se da će se Rangersi vratiti.

No, Crosby je odlučio da je ovo njegova noć. Prvo je asistirao treći put za drugi Letangov gol, zatim se i sam upisao u strijelce za konačnih - 6:2.
Buffalo je na krilima velike pobjede nad Edmontonom i deset golova stigao u Calgary očekujući novi trijumf. Domaćin nije mislio tako što pokazuje konačnih 5:2 za Flamese.
Za razliku od Calgaryja, Vancouver Canucksi ne izgledaju dobro. Ovaj put su savladani od Nashvillea što im je osmi poraz kod kuće za redom.

Rezultati
Pittsburgh - NY Rangers 6:2, Calgary - Buffalo 5:2, Anaheim - Chicago 2:3, Vancouver - Nashville 3:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.