Crvena krila preletjela Pittsburgh
Detroit je nadigrao Pittsburgh sa velikih 3:0

NHL sezona

Crvena krila preletjela Pittsburgh

Meč u Pittsburgh između prošlogodišnjih finalista trebao je biti veliki derbi, ali je na ledu postojala samo jedna ekipa - Detroit Red Wingsi.

Nakon što je prvi dio protekao bez golova, u drugoj četvrtini su prvaci poveli preko Dacjuka. Drugi gol postigao je Hossa koji je zaradio salve zvižduka zbog činjenice da je dres “pingvina” zamijenio upravo crvenim. Slovak je nanizao odbranu domaćina i prelijepim udarcem pospremio je pak u mrežu. Nakon toga gola Pittsburgh je shvatio da nema više šta čekati i krenuo je na sve ili ništa. No, ostalo je dostra prostora u odbrani što je iskoristio Dacjuk koji je svojim drugim golom obezbijedio vrijedne bodove prvacima.
Edmonton je poveo protiv Minnesote (Souray) i činilo se da je na dobrom putu da ostvari pobjedu. Ipak, Belanger je izjednačio, a Miettinen pogodio za preokret domaćina. Do kraja meča Oilersi su uspjeli izjednačiti, a nakon što je i regularni dio i produžetak okončan bez golova, Koivu je prilikom izvođenja najstrožije kazne bio precizan za drugi bod Minnesote.

Rezultati
Pittsburgh - Detroit 0:3, Minnesota - Edmonton 3:2 (p.), Atlanta - Philadelphia 2:3, Dallas - Nashville 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.