“Crvena krila” se razmahala
Detroit u punom sjaju

NHL sezona

“Crvena krila” se razmahala

San Jose Sharksi su protiv Columbusa odigrali nešto slabiji meč zbog činjenice da ih je očekivao derbi sezone u Detroitu, protiv aktuelnih prvaka, Red Wingsa. No, na ledu to nije bilo ni “d” od derbija jer su “crvena krila” razbila lidera i sa 6:0 došla do velikog trijumfa.

Prvi gol na susretu postigao je Franzen u 15. minutu, a golom Dacjuka okončana je prva trećina.

U drugom periodu pao je samo jedan gol (Hossa), da bi u zadnjem periodu Filppula, Dacjuk i Stuart ponizili rivale, pokazavši da su najbolja ekipa u NHL-u, bez obzira na činjenicu da nisu na liderskoj poziciji.
Veoma uzbudljivo bilo je u Atlanti gdje su domaći Thrashersi doživjeli još jedan poraz. Ovaj put su ih sa 6:3 nadigrali “pingvini”, a junak je bio dvostruki strijelac Evgenij Malkin.
Colorado je došao do dva boda u Tampi nakon što je nakon penala slavio sa 2:1. Čovjek odluke bio je Hejduk koji je realizovao odlučujući kazneni udarac.

Rezultati
Boston - Toronto 8:5, Washington - St. Louis 4:2, Carolina - Florida 2:1 (p.), Atlanta - Pittsburgh 3:6, Montreal - Philadelphia 5:2, Tampa Bay - Colorado 1:2 (pen.), Detroit - San Jose 6:0, Dallas - Columbus 6:5 (SO), Phoenix - Nashville 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti