Dallas iznenadio, Minnesota do pobjede tek u produžetku

NHL

Dallas iznenadio, Minnesota do pobjede tek u produžetku

Teme:

Imao je Columbus dva pogotka prednosti već nakon prvog perioda igre na meču protiv Floride, koja je u nastavku uspjela postići počasni pogodak, a završeno je rezultatom 4:1.

Ottawa je vodila sa 2:0 na gostovanju u Torontu nakon 26 minuta, nakon čega je uslijedio uraganski preokret domaćina. Do kraja su postigli sjajnih šest pogodaka, te svega jedan primili što je bilo dovoljno za novi trijumf rezultatom 6:3.

Phoenix je diktirao tempo odmah od starta utakmice protiv Pittsburgha. Poveli su u ranoj fazi meča i vodstvo nisu ispuštali do kraja. Završilo je sa konačnih 3:1.

Pobjednik na meču St. Louis – Nashville odlučen je tek nakon izvođenja penala a meč je u regularnom dijelu završen rezultatom 3:3. Domaći tim iskoristio je dva od četiri penala, dok su gosti iskoristili samo jedan.

Veliko iznenađenje priredio je tim Dallasa pobjedom u gostima nad Anaheimom rezultatom 2:0. Trijumf su gostima donijeli Dakey i Benn Ja.

Minnesoota je na gostovanju u Calgaryju uspjela nadoknaditi minus od dva pogotka i sa 3:1 doći na 3:3. Ipak, u produžetku su prisebniji i bolji bili domaćini i pogotkom Backlunda došli do trijumfa od 4:3.

Mreže su na meču između San Josea i Chicaga mirovale sve do 46. minuta, a onda su domaći u jednoj minuti poveli i gosti izjednačili. Regularni dio meča završen je rezultatom 1:1. San Jose je uspješno realizovao tri penala, dok su gosti pogodili samo jednom za konačnih 4:2.

NHL, rezultati:
Columbus – Florida 4:1
Toronto – Ottawa 6:3
Phoenix – Pittsburgh 3:1
St. Louis – Nashville 5:3
Anaheim – Dallas 0:2
Calgary – Minnesota 4:3
San Jose - Chicago 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije