Dallas se rastao s Turcom

NHL vijesti

Dallas se rastao s Turcom

Nakon devet godina provedenih u klubu, Dallas Stars i njihov golman Marty Turco odlučili su da se raziđu. Turco je odradio četverogodišnji ugovor vrijedan 22.8 miliona dolara i odlučio potražiti novi klub.

U devet godina provedenih u Starsima  Turco je odigrao 509 utakmica, skupio 262 pobjede, imao prcenat odbrana 91 posto tr upisao 40 shotouta. Ove sezone je branio u 53 meča u kojima je primao 2.7 golova po utakmici.

U devet godina postao je jedan od zaštitnih znakova tima iz Dallasa, a tri puta je bio All-Star igrač. Njegovo mjesto na golu Dallasa zauzeće Finac Kari Lehtonen, 26-godišnjak koji je u februaru pristigao iz Atlante, koja ga je 2006. godine izabrala na draftu kao drugi izbor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti