Damjen Ostojić 13. na Zlatnoj pirueti

Umjetničko klizanje

Damjen Ostojić 13. na Zlatnoj pirueti

Adnan Beganović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Damjan Ostojić, osvojio je 13. mjesto na  42. "Zlatnoj pirueti" u Zagrebu.

Ovom uspjehom  član Klizačkog kluba "Bosna"  osvojio je 143 nova  boda koja su mu omogućila  pomak na rang listi najboljih klizača svijeta.

Na takmičenju je u tri discipline učestvovalo je 72 klizača iz 21 zemlje. U muškoj konkurenciji sa našim reprezentativcem takmičilo  se sedam klizača,  koji su izborili učešće na ZOI 2010. u Vancouveru.

Prvo mjesto osvojio je Denis Ten iz Kazahstana, drugi je bio Artem Boroduglin iz Rusije, a treći Šveđanin Adrian Šulthajs.

Ostojić nastavlja pripreme u Sloveniji za nastup na Evropskom prvenstvu, koji će se sredinom januara iduće godine održati u Tallinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.