Datsyuk pobjedom debitovao za CSKA-a

Napokon slavlje za Malkina i Gonchara

Datsyuk pobjedom debitovao za CSKA-a

M. Maksimović
Teme:

Još jedna velika NHL zvijezda je debitovala u KHL-u nakon lockouta.Pavel Datsyuk, dvostruki osvajač Stanley Cupa sa Detroitom, za vrijeme pauze u NHL, nosit će dres moskovskog CSKA.

Do sada je u svojoj karijeri Pavel igrao za Spartak Yekaterinburg, Dynamo Yekaterinburg, Dynamo iz Moskve, odnosno Bars Kazan, dok je u NHL-u već deset sezona nosio dres Detroita. U prvoj utakmici sa Datsyukom u ekipi, CSKA je na svom ledu slavila minimalno protiv Avangard Omska 1:0.

 

Gol je postigao  Igor Radulov na asistenciju brata Alexandera. Igor je još prije početka nove sezone napustio NHL te se skrasio u Moskvi za 9.2 miliona po sezoni. Inače, radi se o jednom sjajnom, ali i problematičnom igraču.

 

Metallurg Magnitogorsk je napokon odigrao jednu pravu utakmicu i to protiv Neftekhimik Nizhnekamska u gostima.Gonchar i Malkin nisu postigli niti jedan gol, ali su kreirali akciju iz 30 minute, Sergei Mozyakin je bio strijelac.

 

Derbi su igrali Dinamo Moskva - SKA Saint Petersburg.Gosti su slavili 1:3, golove su postigli Patrick Thoresen, Maxim Afinogenov i i Viktor Tikhonov, strijelac za Dinamo bio je Ovechkin.Podsjećamo, za SKA Saint Petersburg igra i Iilya Kovalchuk.

 

Rezultati:

Ak Bars Kazan - Avtomobilist Yerkaterinburg 6:1

CSKA Moskva - Avangard Omsk 1:0

Neftekhimik Nizhnekamsk - Metallurg Magnitogorsk 2:7 

Slovan - Barys Astana 4:2

Lev Prague - Yugra Khanty Mansyisk 4:0

Amur Khabarovsk - Vityaz Chekhov 3:2

Sibir Novosibirsk - Severstal Cherepovets 3:0

Metallurg Novokuznetsk - Dinamo Minsk 5:4

Salavat Yulaev Ufa - Traktor Chelyabinsk 1:4

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.