Debakl Phoenixa

NHL sezona

Debakl Phoenixa

Čak sedam golova “popio” je Phoenix u duelu sa ove sezone odličnim Chicagom. Bilo je 7:1 za Blackhawkse koji su do sredine druge trećine postigli sedam golova. Dvostruki strijelac bio je Eager, a po jedan gol su dali Bolland, Toews, Byfuglien, Sharp i Ladd. Počasni gol za Phoenix postigao je Lisin.

NY Rangersi igraju po principu toplo-hladno. Ovaj put su bili izuzetno nemotivisani i blijedi što su iskoristili igrači Calgaryja koji su slavili sa 3:0.

Iginla, Mossa i Bourque odlučili su pobjednika.
Od ostalih mečeva treba izdvojiti pobjedu Caroline nad Washingtonom (3:1), te slavlje “patki” u meču sa Columbusom (5:3).

Rezultati
Carolina - Washington 3:1, Chicago - Phoenix 7:1, NY Rangers - Calgary 0:3, Anaheim - Columbus 5:3, Colorado - Vancouver 5:4 (pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.