Detroit ponovo bolji od Chicaga
Wingsi ponovo bolji od Blackhawksa

NHL, finale Zapada

Detroit ponovo bolji od Chicaga

Edmir Škorić

U drugoj finalnoj utakmici doigravanja na Zapadu, hokejaši Detroit Red Wingsa uspjeli su ponovo pobijediti Chicago Blackhawkse sa 3:2 nakon produžetaka, te ukupno povesti rezultatom 2:0.

Gosti iz Chicaga poveli su nakon 13 minuta igre, a Jonathan Toews iskoristio je igrača više u polju za svoj tim, te pogodio za goste. No, prva trećina završava rezultatom 1:1, a za to je se pobrinuo Brian Rafalski, također i Wingsi su u tim trenutcima imali igrača više.

Daniel Cleary je pogodio za 2:1 u 15. minuti druge trećine, da bi Toews ponovo pogodio za poravnanje rezultata, te za produžetke. I onda Mikael Samuelsson pogađa u produžecima za pobjedu Detroida od 3:2, u vrlo uzbudljivoj utakmici.

Dan Cleary je najbolji strijelac Detroita u doigravanju sa čak šest golova, dok su dosadašnji najbolji strijelci Dacjuk i Hosse dali zajedno njih pet.

Trener Chicaga je, razumljivo, nesretan zbog novog poraza u finalu doigravanja Zapada, ali je uvjeren u trijum svog tima u petak, kada Chicago igra pred svojom publikom. Poslije te, Chicago domaću utakmicu igra i u nedjelju, te imaju priliku izjednačiti. U protivnom, Red Wingsi će biti u velikom NHL finalu.

NHL, finalno doigravanje Zapad:
Detroit Red Wingsi - Chicago Blackhawks 3:2
Ukupno: 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije