Devilsi lako sa komšijama
Rangersi su poraženi od Devilsa sa 0:3

NHL sezona

Devilsi lako sa komšijama

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrane su samo dvije utakmice. U komšijskom derbiju Devilsi su nadigrali Rangerse sa 3:0, dok su Flamesy u kanadskom obračunu lako izašli na kraj sa Canadiansima.

Devilsi igraju odlično, a Rangersi promjenjivo. To se moglo vidjeti u njihovom međusobnom ogledu koji niti jednog trenutka nije ponudio neizvjesnost kakva se očekivala prije početka.

Nakon relativno mirnijeg prvog perioda u drugom su igrači New Jerseya postigli dva gola. Prvo je mrežu Njujorčana pogodio Holic, da bi samo minutu i po kasnije Zach Parise udvostručio prednost. Bio je to rezultat nakon druge trećine i već tada je bilo jasno da će se Rangersi teško vratiti u igru. Tačku na i stavio je svojim drugim golom Parise, tri minute prije kraja.
Montreal Canadiensi su dobro odigrali prvu trećinu protiv Calgary Flamesa. Vodili su sa 1:0 (D'Agostini) i 2:1 (Plekanec), ali su nakon 20 minuta stali. Flamesi su ubacili u brzinu više i preko Lombardia, Phaneufa i Boyda (4:2) napravili su veliki preokret. Tu nije bio kraj stradanja Canadiensa jer su do kraja susreta Bourque i Moss pogodili za konačnih - 6:2.

Rezultati
Calgary Flames - Montreal Canadiens 6:2, New Jersey Devils - New York Rangers 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.