Devilsi osmi put zaredom
Edmonton se oporavio od teškog poraza u prethodnom kolu

NHL sezona

Devilsi osmi put zaredom

New Jersey Devilsi igraju u velikoj formi. Protiv Pittsburgha su ostvarili osmu uzastopnu pobjedu kojom su svima dali do znanja da su kandidati za borbu za Stanley kup.

Pittsburgh je bolje otvorio meč i brzo došao do 2:0. Strijelci su bili Talbot i nejverovatni Crosby. Na 1:2 smanjio je Holik da bi Malkin postigao treći gol za goste. Činilo se tada da će niz Devilsa biti prekinut, no da se to ne dogodi pobrinuli su se veteran Shanahan, te kapiten Langenbrunner. Upravo je isti igrač autor odlučujućeg gola u produžetku za veliko slavlje domaćih navijača.

Tampa Bay imao je 1:1 (Richards - Prospal) u meču protiv Philadelphie, ali je na kraju stajalo velikih 6:1 za Flyerse. Jones, Richards, dva puta Carter i Hartnell pobrinuli se se za debakl Tampe.
Utakmicu u kojoj je jedan gol odlučio pobjednika odigrali su Columbus Blue Jacketsi i Ottawa Senatorsi. Golom Čeha Jakuba Voračeka Jacketsi su slavili sa 1:0, a junak utakmice bio je Steve Mason, golman Columbusa, koji je odbranio sve što je išlo u okvir gola (18 udaraca Senatorsa).

Rezultati
New Jersey - Pittsburgh 4:3 (p.), Columbus - Ottawa 1:0, Tampa Bay - Philadelphia 1:6, Calgary - Nashville 3:1, Edmonton - Minnesota 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.