Dobar uspjeh klizača Bosne

NBa prestižnom takmičenju u Budimpešti

Dobar uspjeh klizača Bosne

O. Lekić

Klizači Bosne nastupili su na prestižnom takmičenju u brzom klizanju (shorttrack) Panonia Open u Budimpešti i zabilježili dobre rezultate.

Šest juniora i četiri juniorke nastupili su u svim kategorijama i ostvarili nekoliko ličnih rekorda. Tarik Omeragić osvojio je četvrto mjesto, Samra Selimbegović bila je sedma, a Ademir Babaić deseti.

Omeragić i Selimbegović stekli su uvjet za evropsko finale u Münchenu od 4. do 6. marta, na kojem učestvuje po osam najbojih takmičara iz istočne i iz zapadne Evrope.

Najmlađa učesnica takmičenja Anja Mušikić zauzela je 15 mjesto. Šesnaesta je bila Lamija Avdić, dvije pozicije lošija Fatima Omerhodžić, dok su Asmir Selimbegović i Mirza Karić osvojili 20. mjesto. Nihad Bašić je uprkos povredi osvojio 21., a Mak Krstić 24. mjesto.

Takmičari Bosne odmah nastavljaju s treninzima jer ih očekuje nastup na "Alpe Adria Trophyju – Sarajevo Open 2011.", 11. i 12. februara u Sarajevu. Nakon sarajevskog takmičenja stariji juniori Nihad Bašić, Ademir Babaić i Mirza Karić odlaze na svjetsko juniorsko prvenstvo u Italiji, od 25. do 27. februara, saopćeno je iz Klizačkog kluba Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti